Kaya’s Christmas Calendar

Идеята за този календар се роди докато пътувах в самолет към една топла дестинация, мислейки си, че лятото е към своя край. Не знам за вас, но аз деля годината по следния начин: Ски – Божури – Лято – Рождения ми ден – Коледа. Никога не правя изключение. Имам навика да ровя в телефона си, когато не пиша или чета, или не гледам филм, по време на този полет, преглеждах старите бележки в телефона си. Ще излъжа, ако кажа, че не ми идваше да заровя лице в шепи и да изпищя от емоциите, които те крият в себе си. Не за друго, просто пазя текстове от преди 8-9 години и съвсем нормално, вече съм на много различен етап от живота си.
Помислих си как никога не изпратих тези съобщения, никога не се осмелих да публикувам тях и в романите си… струваха ми се прекалено лични. А след това осъзнах, че отдавна не пазя нищо лично от ВАС, споделих ви страховете си, притесненията си, болките, любовта, емоциите и СЕБЕ СИ. И вие ме обикнахте – такава, смея да твърдя и вярвам – истинска.

 

В Календара на Кая – скрих всички бележки, които не дръзнах да публикувам, нещо, което, уверена съм, трябваше да направя точно по начина, по който направих.
Зад всяко квадратче се крие мое лично откровение, някои са старите бележки, други са чувствата ми облечени в думи в сегашно време, коледни пожелания… с дъх на споделеност и много, много изненади.

 

Обсебех се от идеята да броя до Коледа с помощта на така наречените advent calendars още докато живеех в Лондон. Горда съм, че 8 години по-късно сътворих магията им с моето лично творчество.

На всички сто притежателя на тази червена картичка с двадесет и пет прозорчета, благодаря, че давате криле на мечтите ми.

 

 

 

С обич,
Кая

Comments are closed.